HISTORIEK

Een kleine greep uit het verleden van KLVV.

Lanaken VV speelde aanvankelijk min of meer in de achtertuin van het toenmalige clublokaal van Pierre Kusters. Menigmaal verzamelde de jeugd na Het Lof aan het muurtje met prikkeldraad van het voetbalpleintje achter de toenmalige school van de zusters van St. Vincentius. Zoals jongens streken, het gluren over het muurtje, werden ze wel eens op de vingers getikt.

Na vele jaren kwam hier verandering in. In augustus 1971 besloot Prins Xavier de Merode over te gaan tot de verkoop van het domein Pietersheim en onder impuls van J. Gobyn werd er werk van gemaakt om van het 75 ha grote domein, een gemeentelijk ontspanningsdomein te maken.

Het beleid richtte zich erop om een goed gecentraliseerd centrum uit te bouwen waar sport, cultuur en recreatie hand in hand gingen.

Zo’n project nam dan ook heel wat tijd in beslag. Minder dan een jaar later werd het ontwerp van de sportvelden al door de gemeenteraad goedgekeurd. Het ontwerp voorzag in de aanleg van twee voetbalvelden, een atletiekpiste, een polyvalent plein, vier tennisbanen en een visvijver. Dit project legde beslag op 14ha van het domein en droeg een kostenplaatje van 12.834.615 BEF. Bij het seizoenstart van ’75 – ’76 werden in september de eerste wedstrijden op de nieuwe terreinen gespeeld. Een voetbalveld en kleedkamers waren reeds klaar, maar er was nog geen water, geen sanitair en geen kantine. In deze dagen voerden de bestuursleden bij iedere thuiswedstrijd nog water aan in grote tonnen.

In juli 1976 vond de grootse viering plaats en werd het complex door de secure afwerking en de prachtige inplanting gerekend tot de mooiste van het land. De uitstraalde rust zouden tal van andere sportclubs van heinde en ver aantrekken om zich in Lanaken voor te bereiden en te concentreren voor grootste sportmanifestaties.

Na een periode van 30 jaar is er toch heel wat veranderd. De oorspronkelijke tennisvelden werd, door de komst van ATLA die de atletiekpiste innam, ingenomen door een nieuw oefenveld. Het polyvalent plein doen nu als dienst als verkeersterrein voor de schoolgaande jeugd en parkeerterrein van de menig sportbeoefenaars en supporters bij het spelen van wedstrijden.

Binnen de omheining van Lanaken VV werden ook nog twee extra pleinen aangelegd, 2 tribunes en een extra gebouw met kleedkamers en douches geplaatst.

In de zomer van 2007 heeft de kantine een metamorfose mee gemaakt.

De oude “lange” toog heeft plaats moeten maken voor een fris en sierlijke natuurstenen buffet. In november 2009 werd er beslist om de oude en economisch niet rendabele elektrische verwarming van de kantine , sponsorlokaal en kleedkamers te vervangen door hoogrendement gaswand ketels.

Deze overschakeling verminderde de energiefactuur met meer dan 55%. Inmiddels zijn de oude elektrische boilers in het extra gebouw ook vervangen door een gelijkaardig gaswand ketel.

Dit is maar een kleine greep uit het verre en kort verleden van onze Club, Lanaken VV. Kan jij nog hoogte of laagte punten uit het rand gebeuren van de club?

Laat het weten en misschien verschijnt je verhaal hier tussen.

Sponsors

AUTOBEDRIJVEN

BECKERS

KANTOOR

NULENS

JEURISSEN

FRITUUR

LAND- EN TUINBOUWMACHINES

RAMEN EN DEUREN

SCHOONMAAKBEDRIJF

EETHUIS

TRANSPORT & LOGISTICS

VERZEKERINGEN

AUTO'S CLAUDE

CULTUUR CAFE

TELEMATIC

THOMAS DRINK

JOVADO

AUTOBANDEN PÉ