VIND ONS: Montaignehof 1, 3620 Lanaken
CONTACT: +32 477 716 057
VOLG ONS:
Top
 

HISTORIEK

Bekijk hier het trainingsschema van de Lanaken VV

Beginjaren

Lanaken VV is in 1924 opgericht en speelde aanvankelijk min of meer in de achtertuin van het toenmalige clublokaal van Pierre Kusters. Menigmaal verzamelde de jeugd na Het Lof aan het muurtje met prikkeldraad van het voetbalpleintje achter de toenmalige school van de zusters van St. Vincentius. Zoals jongens streken, het gluren over het muurtje, werden ze wel eens op de vingers getikt. In 1925 werd Lanaken VV aangesloten bij de voetbalbond.

Domein Pietersheim

In augustus 1971 besloot Prins Xavier de Merode over te gaan tot de verkoop van het domein Pietersheim en onder impuls van J. Gobyn werd er werk van gemaakt om van het 75 ha grote domein, een gemeentelijk ontspanningsdomein te maken. Het beleid richtte zich erop om een goed gecentraliseerd centrum uit te bouwen waar sport, cultuur en recreatie hand in hand gingen. Zo’n project nam dan ook heel wat tijd in beslag. Minder dan een jaar later werd het ontwerp van de sportvelden al door de gemeenteraad goedgekeurd. Het ontwerp voorzag in de aanleg van twee voetbalvelden, een atletiekpiste, een polyvalent plein, vier tennisbanen en een visvijver. Dit project legde beslag op 14ha van het domein en droeg een kostenplaatje van 12.834.615 BEF. Bij het seizoenstart van ’75 – ’76 werden in september de eerste wedstrijden op de nieuwe terreinen gespeeld. Een voetbalveld en kleedkamers waren reeds klaar, maar er was nog geen water, geen sanitair en geen kantine. In deze dagen voerden de bestuursleden bij iedere thuiswedstrijd nog water aan in grote tonnen.

Uitbreiding

In juli 1976 vond de grootse viering plaats en werd het complex door de secure afwerking en de prachtige inplanting gerekend tot de mooiste van het land. De uitstraalde rust zouden tal van andere sportclubs van heinde en ver aantrekken om zich in Lanaken voor te bereiden en te concentreren voor grootste sportmanifestaties. Na een periode van 30 jaar is er toch heel wat veranderd. De oorspronkelijke tennisvelden werd, door de komst van ATLA die de atletiekpiste innam, ingenomen door een nieuw oefenveld. Het polyvalent plein doen nu als dienst als verkeersterrein voor de schoolgaande jeugd en parkeerterrein van de menig sportbeoefenaars en supporters bij het spelen van wedstrijden. Binnen de omheining van Lanaken VV werden ook nog twee extra pleinen aangelegd, 2 tribunes en een extra gebouw met kleedkamers en douches geplaatst.

Sportoase Montaignehof

Sinds 2020 heeft KLVV zijn intrede gedaan in het sportcomplex 'Sportoase Montaignehof'. Een “state-of-the art” accommodatie met 2 kunstgrasvelden.

Videos uit het verleden

De Miniemen van KLVV Lanaken speelden tegen Torpedo Hasselt op 12 Oktober 2013
KLVV Lanaken – Neerpelt op 12 December 2012.
Ploegenvoorstelling KLVV Lanaken 5 sept 2015
KLVV Lanaken 13 April 2013